4 portioner jasminris
400 ml kokosmjölk
2 dl torkade röda linser
1 dl cashewnötter
2 tsk tomatpuré
1/2 msk currypasta
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
1/2 blomkålshuvud
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 lime
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
salt och peppar
Skölj linserna och låt dom rinna av.
Skala och hacka den gula löken
Skala och riv ingefäran
Fräs i stor kastrull:
Olja
Gul lök
Sambal oelek
Rör ned i kastrullen:
Pressad vitlök
Ingefära
Currypasta
Tomatpuré
Tillsätt därefter:
Linser
Buljong
Kokosmjölk
Koka upp under omrörning.
Sjud under lock i 10 minuter.
Under tiden:
Koka upp riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär blomkålen i mindre bitar.
Skär tomaterna i halvor.
Ställ på bordet:
Limeklyftor
Krossade cashewnötter (rostas i torr stekpanna på medelvärme tills dom fått lite färg, om man vill).
Efter 10 minuter:
Lägg ned blomkålen i kastrullen.
Koka ytterligare ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ned i grytan:
Babyspenat
Tomater
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…