Linscurry

Ingredienser

4 portioner jasminris
400 ml kokosmjölk
2 dl torkade röda linser

1 dl cashewnötter
2 tsk tomatpuré
1/2 msk currypasta

65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
1/2 blomkålshuvud
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 lime

5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
1 msk olja

salt och peppar

Gör så här

Skölj linserna och låt dom rinna av.
Skala och hacka den gula löken
Skala och riv ingefäran

Fräs i stor kastrull:
Olja
Gul lök
Sambal oelek

Rör ned i kastrullen:
Pressad vitlök
Ingefära
Currypasta
Tomatpuré

Tillsätt därefter:
Linser
Buljong
Kokosmjölk

Koka upp under omrörning.
Sjud under lock i 10 minuter.

Under tiden:
Koka upp riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär blomkålen i mindre bitar.
Skär tomaterna i halvor.

Ställ på bordet:
Limeklyftor
Krossade cashewnötter (rostas i torr stekpanna på medelvärme tills dom fått lite färg, om man vill).

Efter 10 minuter:
Lägg ned blomkålen i kastrullen.
Koka ytterligare ca 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.
Vänd ned i grytan:
Babyspenat
Tomater

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.