4 port
2 dl röda linser
2 morötter
1 gul lök
1 dl rostade solroskärnor
2 dl boveteflingor
4 st soltorkade tomater
100 g fetaost
1 tsk salt
1 krm chilipulver
1. Koka linserna i en tesked salt och ett kryddmått chilipulver, utgå från den koktid som finns angiven på förpackningen.
2. Skala och riv morötterna.
3. Finhacka löken och bryn den tillsammans med morötterna i olja.
4. Krossa försiktigt solroskärnorna.
5. Hacka de soltorkade tomaterna.
6. Mosa fetaosten.
7. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar.
Forma lagom stora biffar av smeten.
8. Stek biffarna i cirka fyra minuter på varje sida, eller tills de känns klara.
Servera biffarna tillsammans med en fräsch sallad, t.ex. med tomater och avokado!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk