Linsbiffar med soltorkade tomater och fetaost

Ingredienser

4 port
2 dl röda linser
2 morötter
1 gul lök
1 dl rostade solroskärnor
2 dl boveteflingor
4 st soltorkade tomater
100 g fetaost
1 tsk salt
1 krm chilipulver

Gör så här

1. Koka linserna i en tesked salt och ett kryddmått chilipulver, utgå från den koktid som finns angiven på förpackningen.

2. Skala och riv morötterna.

3. Finhacka löken och bryn den tillsammans med morötterna i olja.

4. Krossa försiktigt solroskärnorna.

5. Hacka de soltorkade tomaterna.

6. Mosa fetaosten.

7. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar.
Forma lagom stora biffar av smeten.

8. Stek biffarna i cirka fyra minuter på varje sida, eller tills de känns klara.

Servera biffarna tillsammans med en fräsch sallad, t.ex. med tomater och avokado!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.