400g Linguine el spaghetti
12 råa jätteräkor
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
250 g cocktailtomater, gärna olika färger, halverade
50 g grovhackad ruccola
ev citronklyftor till servering
1. Lägg pastan i kokande vatten
2. Dela räkorna i mindre bitar. Fräs vitlöken i olivolja på låg värme. Höj värmen och tillsätt räkorna. Fräs någon minut till de blivit rosa. Pressa över citronsaft, strö över lite flingsalt och lägg åt sidan.
3. Häll av pastavattnet men spara en halv deciliter i kastrullen med pastan. Tillsätt räkorna och vitlöken. Blanda ned ruccolan och tomathalvorna och hetta upp alltsammans snabbt.
4. Servera pastan med citronklyftor, droppa över god olivolja. Toppa med svartpeppar och flingsalt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk