Placeholder

Linguini med tomater och jätteräkor

Ingredienser

400g Linguine el spaghetti
12 råa jätteräkor
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
250 g cocktailtomater, gärna olika färger, halverade
50 g grovhackad ruccola
ev citronklyftor till servering

Gör så här

1. Lägg pastan i kokande vatten

2. Dela räkorna i mindre bitar. Fräs vitlöken i olivolja på låg värme. Höj värmen och tillsätt räkorna. Fräs någon minut till de blivit rosa. Pressa över citronsaft, strö över lite flingsalt och lägg åt sidan.

3. Häll av pastavattnet men spara en halv deciliter i kastrullen med pastan. Tillsätt räkorna och vitlöken. Blanda ned ruccolan och tomathalvorna och hetta upp alltsammans snabbt.

4. Servera pastan med citronklyftor, droppa över god olivolja. Toppa med svartpeppar och flingsalt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.