4 dl lingon (som tinat)
2 dl socker
3 dl vatten
1 st citron,saften
500 g päron (ca 6 st)
Kanelgrädde till servering
Rensa och skölj lingonen.
Koka upp lingon, socker,vatten och citron.
Låt sjuda i 10 min.
Skala päron och lägg ner i koket ( halvor om stora päron)
Koka tills päronen är mjuka! (1/2 timma till flera timmar beroende på hur hårda päron från början).
Häll päron och lag i glasburk och tillslut. Förvara kallt! Hållbart 4 mån.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…