4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 kuvert saffran, 0,5 g
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Garnering:
1 dl lingonsylt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stöt saffranet i mortel med 1 tsk av sockret. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt smöret i tärningar och knåda ihop till en deg för hand eller i matberedare.
3. Låt degen vila i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med.
4. Forma degen till runda bollar och lägg dem i muffinsformar. Gör en grop i varje boll och fyll med lingonsylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ca 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…