Ca 400 g ungnötlever
2 - 3 gula lökar
1 klyfta vitkål, ca 300 g
1 burk krossade tomater
2 - 3 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk basilika
persilja
1. Skär levern i strimlor eller tärningar. Skala och hacka löken. Finstrimla kålen. Bryn en del av smöret i en stekpanna.
2. Lägg i levern och bryn den runtom på medelstark värme. Krydda med salt och peppar och ta upp levern.
3. Fräs löken mjuk i resten av smöret. Lägg över löken i en gryta och blanda i kål och tomater. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 5 minuter.
4. Lägg i den brynta levern och basilikan och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av och klipp ev persilja över.
5. Servera med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng