Placeholder

Levergryta med lök, kål och tomat

Ingredienser

Ca 400 g ungnötlever
2 - 3 gula lökar
1 klyfta vitkål, ca 300 g
1 burk krossade tomater
2 - 3 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk basilika
persilja

Gör så här

1. Skär levern i strimlor eller tärningar. Skala och hacka löken. Finstrimla kålen. Bryn en del av smöret i en stekpanna.

2. Lägg i levern och bryn den runtom på medelstark värme. Krydda med salt och peppar och ta upp levern.

3. Fräs löken mjuk i resten av smöret. Lägg över löken i en gryta och blanda i kål och tomater. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 5 minuter.

4. Lägg i den brynta levern och basilikan och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av och klipp ev persilja över.

5. Servera med kokt potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr