Placeholder

Lever i gryta

Ingredienser

400 - 500 g ungnötslever
3 gula lökar
2 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 dl buljong + 1,5 buljongtärning
2 paprikor

Gör så här

1. Skölj och torka levern, ta bort senor och hinnor. Skär lever och lök i skivor. Bryn först levern, sedan löken i smöret. Lägg över i en gryta.

2. Fräs ur pannan med vattnet och häll över i grytan. Krydda med salt och peppar och lägg i buljongtärningen.

3. Kärna ur och strimla paprikan och lägg i dem. Koka grytan under lock på svag värme 5 - 10 minuter. Servera kokt ris till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr