Lenas luftiga ostsufflé – Smakfull återvinning

Ingredienser

Ingredienser till 4 pers.

1,5 msk Smör
3 msk Vetemjöl
4 medelstora Ägg
3 dl Mjölk
4 dl riven ost (en eller flera smakrika ostar)
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet.
3. Späd med mjölken och koka ett par minuter.
4. Separera äggulorna och spara vitorna.
5. Rör i äggulorna en i sänder.
6. Rör i osten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
8. Blanda försiktigt i ost/ägg-smeten.
9. Häll sufflésmeten i en ordentligt smord, ugnsfast form med höga raka kanter. (ca 2 liters volym)
10. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 35-40 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen och tänk på att sufflén skall få plats att resa sig.

Servera med en god sallad, ett gott bröd och ett gott vin.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.