Ingredienser till 4 pers.
1,5 msk Smör
3 msk Vetemjöl
4 medelstora Ägg
3 dl Mjölk
4 dl riven ost (en eller flera smakrika ostar)
Salt och nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet.
3. Späd med mjölken och koka ett par minuter.
4. Separera äggulorna och spara vitorna.
5. Rör i äggulorna en i sänder.
6. Rör i osten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
8. Blanda försiktigt i ost/ägg-smeten.
9. Häll sufflésmeten i en ordentligt smord, ugnsfast form med höga raka kanter. (ca 2 liters volym)
10. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 35-40 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen och tänk på att sufflén skall få plats att resa sig.
Servera med en god sallad, ett gott bröd och ett gott vin.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…