50 g jäst
4 1/2dl fingervarmt vatten
1/2 dl olja
2 tsk salt
2 msk sirap
2 dl rivna morötter
1 dl vetekli
1 1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
8 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
Lägg en lergryta i blöt ca 20 min
Rör ut jästen med vattnet
Tillsätt alla ingredienser och blanda väl
Torka av lergrytan, olja in båda delarna
Lägg degen (som ska vara kletig) i lergrytan
Sätt på locket, ställ grytan på botten i KALL ugn
Sätt ugnen på 200 grader
Efter 60 min sänk ugnen till 175 grader
Grädda ytterligare 30 min
Låt brödet kallna i grytan
Smaklig spis
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng