Lena Söderströms Luciatryfflar

Ingredienser

Mörk:
2 dl crème fraiche
2 msk smör
1 dl Lucia Choklad (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
450 g mörk choklad
Till garnering: 1/2 dl kakaopulver

Ljus:
2 dl vispgrädde
1 dl Lucia Choklad (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
450 g ljus choklad, hackad
Till garnering: 1/2 dl kakaopulver

Gör så här

Hissnande goda chokladtryfflar skapade av en av Sveriges skickligaste matkreatörer. Välj själv om du vill göra dem ljusa eller mörka.

Mörk:
1. Sjud upp crème fraiche och smör under omrörning i en liten ”släppalättpanna” med hög kant (ca 22 cm i diameter).

2. Rör i Lucia Choklad under omrörning och låt sjuda upp.

3. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.

4. Häll chokladmassan i en liten plastlåda.

5. Täck formen med plast och låt kallna i rumstemperatur.

6. Låt sedan massan stelna i kylskåp 1-2 timmar eller tills den går att forma till tryfflar.

7. Ta ut kulor med kuljärn eller tesked och forma dem till tryfflar.

8. Sikta kakaopulvret över tryfflarna och rulla dem så att de blir täckta runtom. Förvara svalt.

Ljus:
1. Mät upp grädde och Lucia Choklad i en liten släpplättpanna med hög kant (ca 22 cm i diameter).

2. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.

3. Häll chokladmassan i en liten plastlåda.

4. Täck formen med plastfilm och låt chokladmassan kallna i rumstemperatur.

5. Låt sedan massan stelna i kylskåp 3-4 timmar eller tills den går att forma till tryfflar.

6. Ta ut kulor med kuljärn eller tesked och forma dem till tryfflar.

7. Sikta kakaopulvret över tryfflarna och rulla dem så att de blir täckta runtom.

8. Förvara svalt.

Av: Matskribent Lena Söderström

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.