2 st. ekologiska citroner (saft och zest)
2 st. äggulor
1 st. ägg
0.5 dl honung
3 msk kokosolja
1. Tvätta citronerna, riv skalet på ett fint rivjärn så det blir små bitar av zesten. Pressa saften ur citronerna.
2. Separera två äggulor från dess vita och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ett tredje helt ägg, citronsaften, citronzesten och honungen.
3. Röra ihop och sjud på medelvärme tills du fått en lagom tjock curd, cirka 10-15 min.
4.Dra av från plattan och tillsätt kokosoljan, rör om tills den smält. Häll upp på en fin burk och låt svalna. Förvara i kylskåpet (men inte för länge). Åt till yoghurt, pannkakor, på mackan eller som den är!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…