Lemoncurd (sockerfri)

Ingredienser

2 st. ekologiska citroner (saft och zest)
2 st. äggulor
1 st. ägg
0.5 dl honung
3 msk kokosolja

Gör så här

1. Tvätta citronerna, riv skalet på ett fint rivjärn så det blir små bitar av zesten. Pressa saften ur citronerna.

2. Separera två äggulor från dess vita och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ett tredje helt ägg, citronsaften, citronzesten och honungen.

3. Röra ihop och sjud på medelvärme tills du fått en lagom tjock curd, cirka 10-15 min.

4.Dra av från plattan och tillsätt kokosoljan, rör om tills den smält. Häll upp på en fin burk och låt svalna. Förvara i kylskåpet (men inte för länge). Åt till yoghurt, pannkakor, på mackan eller som den är!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.