Lemon posset med hallon

Ingredienser

Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!

6 portioner

5 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl färskpressad citronjuice

Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)

Gör så här

Koka upp grädde och socker, låt koka 1 minut. Ta från värmen och rör ner citronjuice.
Öppna timer: 1 minut

Häll upp i 6 formar eller glas (för 6 port) och ställ i kylen minst 4 timmar eller tills de stelnat.
Öppna timer: 4 timmar

Till servering: Toppa med hallon vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.