Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!
6 portioner
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl färskpressad citronjuice
Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)
Koka upp grädde och socker, låt koka 1 minut. Ta från värmen och rör ner citronjuice.
Öppna timer: 1 minut
Häll upp i 6 formar eller glas (för 6 port) och ställ i kylen minst 4 timmar eller tills de stelnat.
Öppna timer: 4 timmar
Till servering: Toppa med hallon vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg