Äggvita från 2 ägg
1 dl pofiber (20g)
2 msk fettreducerat sesammjöl eller mandelmjöl (10g)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1,25 dl kokande vatten
TOPPING
Röd tomatsås – t.ex. den här
1 dl riven ost
1-2 banan-schalottenlök
100 g tärnat stekt bacon
2 msk hackad inlagda spicy serrano peppers
Torkad oregano
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Elvispa ihop äggvitorna, olja, salt och bakpulver till ett fluff.
Blanda i pofiber och det fettreducerade mjölet. Det sista hjälper till med brödsmaken (se länk i övre delen av bloggposten)
Slå på det kokande vattnet och vispa lite till. Använd en slickepott och bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper – smeten ska vars lös.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter på galler (bättre med galler än plåt). Ta ut, vänd bottnen och grädda i 2 minuter till.
Stek baconet. Lägg på den tomatsås, ost och resten av toppingen.
Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att pizzan är klar. Strö över lite torkad oregano.
http://www.ketolivet.se/huvudratt/lchf-pizza-med-brod-botten-recept/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Pizza margarita
Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går. Kavla ut…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!