LCHF fröknäcke

Ingredienser

0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk chiafrön (du kan dubbla mängden vallmo om du inte har chia)
2 msk vallmofrön
2 msk Pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk deodoriserat kokosfett
2,5 dl kokande Vatten
1 tsk salt

Gör så här

Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott. Se till så det inte blir några lufthål. Det går enklare om man lägger ytterligare ett bakpapper ovanpå och trycker ut jämnt med händerna.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i någon extra timme., gärna med en träsked i ugnsluckan. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

Betyg (5 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.