LCHF-blåbärsmuffins

Ingredienser

12 port

110 g osaltat smör
110 g färskost
4 ägg
2,5 dl (120 g) mandelmjöl
75 ml kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
1,5 dl erytritol
75 ml gräddfil
2 tsk vaniljextrakt
2 tsk citronjuice
1 dl färska blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt eller placera ut muffinsformar på en ugnsplåt.

Ta fram smör, färskost och ägg i rumstemperatur.

Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.

Vispa ihop smör, färskost och sötning till en slät smet.

Vispa ner äggen, ett i taget. Se till att det blandas ihop ordentligt.

Använd en slickepott för at röra ner gräddfilen. Blanda ner de torra ingredienserna och vispa till en tjock sett. Rör ner vaniljextrakt och citronjuice. Blanda varsamt ner blåbären.

Häll smeten i formarna. Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills de fått fin ljusbrun färg. Låt svalna ca 30 minuter innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.