Laxlasange med spenat och fetaost

Ingredienser

3 st laxfileér
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 burk hela tomater
1 dl vitt vin
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 pkt fetaost
2 nävar bladspenat
2 tsk citronsaft
lasangeplattor
salt
peppar

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök och stek mjuka. Skiva laxen i mindre bitar och stek med löken. Häll över vitt vin och tomaterna. Låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar.

2. Blanda creme fraiche, grädde, citronsaft och bladspenat i en bunke. pressa vitlök i och krydda med alt och peppar.

3. Lägg en skopa av laxblandningen i botten på en ugnssäker form, täck med lasangeplattor. På nästa lager ha på ytterligare laxblandning och lite av creme fraichesåsen. Smula över fetaost.

4. Repetera detta i flera lager. Avsluta överst med laxblandningen, creme fraichen och lite fetaost.

5. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.