3 st laxfileér
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 burk hela tomater
1 dl vitt vin
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 pkt fetaost
2 nävar bladspenat
2 tsk citronsaft
lasangeplattor
salt
peppar
1. Hacka lök och vitlök och stek mjuka. Skiva laxen i mindre bitar och stek med löken. Häll över vitt vin och tomaterna. Låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda creme fraiche, grädde, citronsaft och bladspenat i en bunke. pressa vitlök i och krydda med alt och peppar.
3. Lägg en skopa av laxblandningen i botten på en ugnssäker form, täck med lasangeplattor. På nästa lager ha på ytterligare laxblandning och lite av creme fraichesåsen. Smula över fetaost.
4. Repetera detta i flera lager. Avsluta överst med laxblandningen, creme fraichen och lite fetaost.
5. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…