Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

Ingredienser

4p

VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK:
2 tunnskivade rödlökar
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
½ tsk salt

MARINAD:
1 pressad lime
1 msk sweet chili
3 msk matolja
salt och peppar

500 g laxfilé skinnfri i portionsbitar
½ huvud isbergssallad
4 hamburgerbröd

CITRONTZATSIKI:
2 dl matlagningsyoghurt
1 riven vitlöksklyfta
½ tärnad skalad gurka
½ citron saft och skal
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Rör ut socker med vinäger och salt. Lägg i löken och låt pickla minst 20 minuter.

2. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Låt marinera ca 15 minuter.

3. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar.

4. Stek laxbitarna i panna eller försiktigt på grillen.

5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med citrontzatsiki, isbergssallad och picklad lök.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.