4p
VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK:
2 tunnskivade rödlökar
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
½ tsk salt
MARINAD:
1 pressad lime
1 msk sweet chili
3 msk matolja
salt och peppar
500 g laxfilé skinnfri i portionsbitar
½ huvud isbergssallad
4 hamburgerbröd
CITRONTZATSIKI:
2 dl matlagningsyoghurt
1 riven vitlöksklyfta
½ tärnad skalad gurka
½ citron saft och skal
salt och svartpeppar
1. Rör ut socker med vinäger och salt. Lägg i löken och låt pickla minst 20 minuter.
2. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Låt marinera ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar.
4. Stek laxbitarna i panna eller försiktigt på grillen.
5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med citrontzatsiki, isbergssallad och picklad lök.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng