Lax med sparris och risotto.

Ingredienser

Laxfileer 
Färsk timjan 

100 g parmesan
3 schalottenlökar
3 dl avorioris
3 dl hönsbuljong
4 dl vatten 
2 dl vitt vin 
Persilja
Sparris
Smör
olivolja
Peppar
Salt

Gör så här

1. Koka samman buljong, vatten o vin och låt det sjuda.

2. Hacka löken och fräs med olja i 3 min. Tillsätt sedan riset o fräs i någon minut. Häll i hälften av buljongen o låt koka 10 min under omrörning.

3. Salta o peppra laxen. Stek på medium värme.

4. Tillsätt buljong löpande efterhand som vätskan kokar in i riset.

5. Fortsatt tillsätta vätska tills riset har önskad konsistens. Ta av riset ifrån plattan. Tillsätt parmesan och persilja.

6. Stek några sparris med olja smör och salt.

7. Lägg upp - spisa.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.