Laxfileer
Färsk timjan
100 g parmesan
3 schalottenlökar
3 dl avorioris
3 dl hönsbuljong
4 dl vatten
2 dl vitt vin
Persilja
Sparris
Smör
olivolja
Peppar
Salt
1. Koka samman buljong, vatten o vin och låt det sjuda.
2. Hacka löken och fräs med olja i 3 min. Tillsätt sedan riset o fräs i någon minut. Häll i hälften av buljongen o låt koka 10 min under omrörning.
3. Salta o peppra laxen. Stek på medium värme.
4. Tillsätt buljong löpande efterhand som vätskan kokar in i riset.
5. Fortsatt tillsätta vätska tills riset har önskad konsistens. Ta av riset ifrån plattan. Tillsätt parmesan och persilja.
6. Stek några sparris med olja smör och salt.
7. Lägg upp - spisa.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Philadelphia- och laxpasta med smak av pepparrot
Hacka löken och skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar). Fräs löken i smör…
Inkokt lax med dillmajonnäs
https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…
Ugnsrostad lax med kål & pinjenötter
Färdig parmesansås funkar
Grillad lax / Källa ica.se
Pensla laxen med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla laxen över glöden på ett…
LAX MED CASHEWTÄCKE OCH MATHAVRESALLAD
SÅ HÄR GÖR DU Sätt ugnen på 175 grader. Stek laxen i en stekpanna på…
Lax fylld med feta, dill & citron
Mosa ihop ost, dill och citron. Fyll laxen, salta & peppra, ringla över olja. Tillaga…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng