Olja
500 g Lax
150 g Fetaost
1 Äpple
Salt & Peppar
Dill
Ca 300-400 g frysta räkor (med skal)
Ett paket crabsticks
Sås:
2 dl Grädde
2 dl räkfond
Rivet citronskal av 1/2 citron + några droppar vätska
Salt & peppar
Räkfond:
Räkskal
Morot
Lök
Vitpeppar
Svartpeppar
Dill
2 dl vitt vin
2 dl vatten
Några citronskivor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Tina och skala räkorna och lägg de sedan åt sidan. Lägg räkskalen i en kastrull tillsammans med hackad morot, lök, citron och kryddor.
Slå på vatten och vin, låt koka upp och koka ca 15-20 minuter. Sila fonden och ställ åt sidan.
3. Riv äpplet och mosa fetaosten, häll på en skvätt olja, salt, peppar och blanda allt.
Smörj en ugnssäker form, lägg upp laxen och bred över fetaoströran, krydda med lite dill ovanpå allt.
4. Blanda grädde, fond, citron + citronskal, salt och peppar i en bunke. Slå över såsen i ugnsformen runt laxen.
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Rätten är nu klar och serveras med ris, potatis eller det man själv känner passar till. Toppa med räkor och crabsticks!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng