Placeholder

Lax i ugn

Ingredienser

Lax i ugn
ca 1,5 kg laxsida
50 g smör
2 msk honung
3 st vitlöksklyftor
4 msk finhackad persilja
Rivet skal från en citron (endast det gula)
Salt

Gör så här

Värm ugnen till 180°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt pressad/riven vitlök, rivet skal från en citron, honung, persilja salt och peppar. Blanda allting ordentligt. Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt. Pensla laxen med marinaden. Vik upp kanterna på foliepappret runt laxen. Jag gör så för att safterna och kryddorna inte ska rinna ut i plåten. Toppa laxen med citronskivor och baka sedan mitt i ugnen i ca i ca 30 min. Ta ut från ugnen, garnera laxen med finhackad gräslök och servera med önskat tillbehör. Vi åt fetaostkräm, kokt potatis och sparris bredvid.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Missa inte - Ett vin i "världsklass!"
329 kr