1 ring falukorv
smör
1 gul lök
3 burkar krossade tomater
0,5 burk vatten + ca 0,5 dl chilisås
1 burk hela champinjoner
2 msk koncentrerad grönsaksfond
eller 1 buljongtärning
salt
peppar
ev litet paprikapulver
1. Tärna falukorven. Hacka löken och fräs den i smör tills den är blank.
2. Tillsätt den tärnade korven och fräs den tills den fått litet färg.
3. Rör i tomatkross, vatten, fond, chilisås och champinjoner. Låt puttra och smaka av med salt och peppar, ev litet mer chilisås.
4. Servera grytan med en klick crème fraîche.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng