Lättlagad rissallad med ångkokta räkor och lime!

Ingredienser

450 g stora räkor, okokta
3 dl Basmati ris
3 lime
1 msk färsk koriander
4 msk extra jungfruolja
12 dl räkbuljong
1 msk kumminfrön
1 tsk svartpeppar
Salt

Använd gärna en bambukorg för att ångkoka räkorna!

Gör så här

Det här är den perfekta maten till middagsbjudningen, smakrika färska räkor med en härlig blandning av pilaf ris, koriander och kummin. Kombinationerna av smakerna i denna rätt är helt enkelt underbar!

Receptet kommer från bloggen Philos Kitchen och recepten är skrivna av bloggaren Fillippo som delar med sig av alla sina favoritrecept, hemligheter och knep för att ta din matlagning till nya höjder. Hans motto är att matlagning ska vara roligt, inspirerande och lättlagat, inga krusiduller helt enkelt och det är vi på myTaste otroligt glada över! Ni måste kolla in Filippos blogg, ni hittar fler recept i länken under beskrivningen, så missa inte!

Gör så här:

1) Skölj och skala räkorna.

2) Ta zesten av limen och blanda den med olivoljan och koriandern, ställ in blandningen i kylskåpet.

3) Häll den skalade räkorna i en skål tillsammans med limensjuice av de 3 limen, 1 nypa salt och 1 nypa svartpeppar. Täck skålen med en plastfolie och marinera räkorna i kylskåpet i minst 2 timmar upp till 1 natt.

4) Skölj riset under rinnande vatten för att eliminera all stärkelse. När vattnet som passerar genom riset är klart är riset redo att tillagas.

5) Häll ris i en gryta tillsammans med räkbuljongen, 1 nypa salt och 1 msk hela kumminfrön. Täck grytan med ett lock och koka över medium värme tills riset har absorberat allt vatten (ca 9 min). Riset måste vara väl kokt men inte för mjukt.

6) Under tiden riset lagas, ta ut räkorna ur marinaden. Ta hälften av räkorna och skär dem i halvor, de resterande räkorna ska vara i full storlek. Ångkoka räkorna ett par minuter: de måste lagas, men fortfarande ha tuggmotstånd.

7) När riset är kokt, låt det nå rumstemperatur så fort som möjligt. Rör om riset och lägg i limezest blandningen. Lägg också till räkorna. Rör om salladen.

8) Garnera med svartpeppar och servera!

Tillagningstid: Ca 2 tim 10 minuter

Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/shrimp-rice-salad-with-lime-and-cumin-dressing-106154837.html

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.