Placeholder

Lättlagad höstgryta med nötfärs och kål

Ingredienser

100 g vitkål
0,5 purjolök
1 vitlöksklyfta
300 g nötfärs
0,5 msk smör till stekning
1 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soya
1 tsk socker
1 tsk paprikapulver, ev rökt
1 tsk hela kumminfrön
salt
peppar
2 dl vatten
150 g små tomater

Gör så här

1. Strimla kålen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och finhacka löken. Stek färsen smulig i smör. Stek med kål, purjolök och vitlök tills kålen har fått litet färg.

2. Tillsätt tomatpuré, soya, socker och kryddor. Häll på vatten, och låt puttra ca 5 minuter.

3. Tillsätt delade tomater och låt allt bli varmt. Smaka av och servera med sallad och bröd.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.