12 dl mycket små broccoliblommor, blancherade ca 2 minuter.
4 dl tärnad skinka av god kvalités
2,5 dl mozzarella
3/4 dl tunt skivad purjolök
8-10 ägg, vispade
1 msk allkrydda
Svartpeppar efter smak
Gräddfil till servering
Supergott recept på broccoligratäng som du kan ha både som en lättare middag eller till frukostbrunchen, jättenkelt att göra och en riktigt favorit hos oss på myTaste!
Receptet kommer från bloggen Kalyn's Kitchen och recepten har ett stående tema att vara enkla att tillaga och framförallt smakrika!
Gör så här:
1) Värm ugnen till 190 grader. Smöra en ugnsform.
2) Ta en gryta och koka broccolin i 2 minuter, häll sedan av.
3) Blanda broccoli, skinka, mozzarella och purjolöken i formen, krydda väl och häll sedan över äggen Använd en gaffel för att göra så att alla ingredienser täcks med äggblandningen.
4) Baka i ugnen i 35-45 minuter, eller tills gratängen inte längre känns lös och har en gyllene skorpa.
5) Servera varm med en klick gräddfil om så önskas.
Tillagningstid: ca 45 minuter
Grader: 190 c
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/broccoli-ham-and-mozzarella-baked-with-eggs-212556312.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…