ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad
Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…