Placeholder

Lättbakade sega rutor

Ingredienser

200 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
2 - 3 dl färska eller frysta vinbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en stor kastrull. Låt svalna något och blanda sedan raskt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i långpannan, strö över mandelspån och bär och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

3. Ta ut och dra över papperet med kakan till bänken. Lägg långpannan som lock över kakan och låt den svalna så. Skär upp i 35 rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.