100 g hasselnötter
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
Garnering:
100 g mörk blockchoklad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör en form av aluminiumfolie, 25 x 25 cm stor.
2. Hacka nötterna. Smält smöret. Rör snabbt samman alla ingredienserna till kakbotten. Bred ut smeten i aluminiumformen och ställ den i en liten långpanna eller bakplåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
3. Skär upp kakan i jämna rutor, ca 5 x 5 cm stora, medan kakan ännu är varm. Låt kakorna kallna innan du delar på dem.
4. Smält chokladen i vattenbad och doppa halva rutorna i den. Låt stelna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…