Bjud på saftig kavring till sillen. Enkelt bröd med filmjölk där man bara rör ihop smeten och och gräddar. Ingen jäsning behövs!
2st
– 9 dl rågsikt
– 3 dl vetemjöl
– 2 msk bikarbonat
– 1 tsk salt
– 3½ dl mörk sirap
– 6 dl filmjölk
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda rågsikt, vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Rör samman med sirap och filmjölk.
3. Fördela smeten i två smorda formar á ca 1½ liter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Kockens tips
Vill du ha kryddigare smak på brödet, tillsätt 1 msk brödkrydda i smeten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…