Lättbakad kavring / recept.se

Ingredienser

Bjud på saftig kavring till sillen. Enkelt bröd med filmjölk där man bara rör ihop smeten och och gräddar. Ingen jäsning behövs!

2st

– 9 dl rågsikt
– 3 dl vetemjöl
– 2 msk bikarbonat
– 1 tsk salt
– 3½ dl mörk sirap
– 6 dl filmjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda rågsikt, vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Rör samman med sirap och filmjölk.
3. Fördela smeten i två smorda formar á ca 1½ liter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Kockens tips
Vill du ha kryddigare smak på brödet, tillsätt 1 msk brödkrydda i smeten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.