Lättbakad kavring /ica.se

Ingredienser

Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!

2 bröd

14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl lättfil
1 dl brödsirap

Gör så här

Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter med matfett (för 2 bröd).

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner lättfil och sirap. Fördela degen i formarna.

Sätt in formarna i kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175°C.

Grädda bröden ca 1 timme.
Öppna timer: 1 timme

Stjälp upp bröden på galler för att svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.