Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!
2 bröd
14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl lättfil
1 dl brödsirap
Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter med matfett (för 2 bröd).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner lättfil och sirap. Fördela degen i formarna.
Sätt in formarna i kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175°C.
Grädda bröden ca 1 timme.
Öppna timer: 1 timme
Stjälp upp bröden på galler för att svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng