Lasange

Ingredienser

Ingredienser

1 st gul lök
500 g nötfärs
salt och peppar
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk balsamvinäger
1 msk kalvfond
1 tsk socker
3 tsk basilika
10 st lasagneplattor, torkade
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör
2 dl riven ost, lagrad

Gör så här

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Köttfärssås
Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Fräs löken tillsammans med nötfärsen i ett par minuter. Rör om så att köttfärsen blir finfördelad. Krydda med salt och peppar.
Häll ner krossade tomater, tomatpuré, balsamvinäger, kalvfond, socker och hackad basilika. Rör om och låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen och låt allt småkoka under lock i 10-20 minuter. Smaka av och krydda efter önskemål.
Bechamelsås
Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll därefter i resten av mjälken och smöret. Låt såsen koka upp under omrörning (annars är det stor risk att den bränner fast), sänk sedan värmen.
Häll i osten och låt den smälta, samtidigt som du fortsätter att röra om. Låt ostsåsen småkoka i ett par minuter.
Häll ett lager köttfärssås i botten av en ugnsform. Häll därefter i lite av ostsåsen. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Tryck gärna försiktigt ned den i ostsåsen. Upprepa detta tills du har tre lager lasagne. Spara lite av ostsås så att du kan täcka det översta lagret lasagneplattor med den.
Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills pastan är mjuk och ytan är gyllenbrun. Låt lasagnen vila i minst fem minuter innan servering.
Smaklig måltid!
Publicerat 28/1 2018 av Daniel Claesson

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.