Lasagne med röda linser och zucchini

Ingredienser

200 g lasagneplattor
Tomatsås
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1-2 dl röda linser
Bechamelsås
1 st zucchini
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl fraiche, t ex havre- eller sojafraiche
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och röda linser. Låt det koka ihop 10-20 minuter.

3. Bechamelsås: Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.

4. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och bechamelsås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost.

5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

Tillbehör: Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr