200 g lasagneplattor
Tomatsås
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1-2 dl röda linser
Bechamelsås
1 st zucchini
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl fraiche, t ex havre- eller sojafraiche
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och röda linser. Låt det koka ihop 10-20 minuter.
3. Bechamelsås: Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och bechamelsås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tillbehör: Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng