1 kg högrev
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
33 cl halvmörkt öl
1 chipotlechili
spiskummin
paprikapulver
salt
peppar
cayenne
1. Hacka lök och vitlök och bryn i olja i en stekgryta. Tärna köttet i 2 x 2 cm bitar. Bryn tillsammans med löken tills det fått fin färg.
2. Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor efter smak. Koka upp och låt puttra 2 - 4 timmar under lock. Ta av locket de sista 30 minuterna så att all vätskan kokar bort.
3. Mosa köttet med en gaffel eller sked så det faller isär. Smaka av och krydda ev mer.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng