Fyllning:
3 st Polarpärlan vete
100 gram räkor, skalade
0,5 dl majonnäs
100 gram laktosfri färskost
1 msk citronsaft
1 krm salt, efter smak
1 krm svartpeppar, efter smak
0,5 st salladshuvud, några salladsblad
Garnering:
körsbärstomater
laktosfri ost
skinka
oliver
dill
vindruvor
bostongurka
1. Gör citronkrämen genom att blanda majonnäs och färskost till en slät kräm och smaksätt med citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
2. Varva citronkräm, salladsblad och brödskivor, avsluta med en rejäl klick citronkräm på toppen.
Fördela räkorna ovanpå och dekorera med körsbärstomater, ost, skinka, oliver, dill, vindruvor och bostongurka.
Börjar du varje lager med ett salladsblad på brödet blir tårtan mindre fuktig, men å andra sidan är det ju det som är så gott med smörgåstårta… Våga prova!
3. Denna minismörgåstårta går bra att äta direkt men vill du förbereda så går det bra att varva bröden med fyllningen först och dekorera precis innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng