Kryddigt Ris med lax och sockerärtor

Ingredienser

4 Pers
1 Gul lök
3 dl basmatiris
1 msk Olivolja
1 tsk Ras el hanout
1 1/4 tsk Salt
6 dl Vatten
1 Kyckling-/Grönsaksbuljongtärning
4 Portionsbitar Lax
200 g sockerärtor
2 krm Svartpeppar
Koriander eller bladpersilja

Gör så här

Skala, finhacka löken. Fräs i oljan på medelvärme, tills den mjuknar utan att få färg
Tillsätt riset, ras el Hangout, 1/2 tsk Salt och
vatten, rör om. Koka upp, tillsätt buljongtärning, rör om.Sänk värmen, lägg på lock. Koka enl anvisning.
När 8 min återstår lägg laxen ovanpå riset.
Krydda m. Salt 3/4 tsk och peppar. Lägg på locket.
När 3 min återstår lägg i sockerärtorna.
När klart servera med koriander eller bladpersilja.
Kall röra ?

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.