22 port
1 msk smör eller kokosolja till formen
2 msk pepparkakskrydda
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
1,25 dl hela linfrön
3 dl (140 g) mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
45 g valnötter, hackade
45 g pumpakärnor + lite till topping
3 ägg
1,25 dl sockerfritt äppelmos (valfritt)
4 msk kallpressad rapsolja eller kokosolja
400 g burk pumpapuré
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.
Blanda all torra ingredienser i en skål.
Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.
Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda 55–65 minuter och känn efter med en sticka när det är klart. Låt svalna innan servering.
Tips!
Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad fryst.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng