Kryddigt pumpabröd

Ingredienser

22 port

1 msk smör eller kokosolja till formen
2 msk pepparkakskrydda
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
1,25 dl hela linfrön
3 dl (140 g) mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
45 g valnötter, hackade
45 g pumpakärnor + lite till topping
3 ägg
1,25 dl sockerfritt äppelmos (valfritt)
4 msk kallpressad rapsolja eller kokosolja
400 g burk pumpapuré

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.

Blanda all torra ingredienser i en skål.

Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.

Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.

Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda 55–65 minuter och känn efter med en sticka när det är klart. Låt svalna innan servering.

Tips!
Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad fryst.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.