4 portioner (850 kcal totalt)(212,5 kcal/portion)
200 g Quornfärs
1 Gul lök
1 tsk Olivolja
0,5 tsk Paprikapulver
0,5 tsk Chilipeppar
0,5 tsk Oregano
1 förp Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
1 liter Vatten
2 Köttbuljongtärning
2 dl Pasta okokt (typ penne)
1 dl Röda linser, torkade
1 krm Salt
1 krm Peppar
1 Skala och hacka lök.
2 Bryn färsen smulig i olja, tillsätt lök och låt fräsa ett par minuter. Krydda med paprikapulver, chilipulver och oregano.
3 Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Koka upp och blanda ner pasta och linser. Låt puttra under lock tills pastan och linserna mjuknat. Spä ev. med mer vatten till önskad konsistens.
4 Smaka av med salt och peppar och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng