Ingredienser
1 stor burk
350 g gröna krusbär (mogna eller omogna)
300 g syltsocker
2 msk vatten
1 st vaniljstång
rivet skal från en halv citron
Så här gör du
35 minuter
Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet.
Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären.
Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något.
Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…