2 eller fler kg tomater
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt.
2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt.
3. Baka tomaterna i ugnen i ca 30-60 min, ju fler tomater desto längre tid i ugnen.
4. Låt tomaterna svalna och häll bort den klara vätskan i botten på plåten. Den kan användas till tomatsirap eller i bröd.
5. Lägg tomathalvorna i en skål eller i en kastrull, stavmixar innehållet till en lagom konsistens.
6. En vanlig burk med krossade tomater innehåller ca 400 g, fyll glasburkar med ca 400 g och frys in.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg