Krämig och gräddig rabarberglass Jennys matblogg

Ingredienser

Det här behöver du :
500 gram färska rabarber
1 dl vatten
1 1/2 – 2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad mjölk (inte kokad)

Gör så här

Gör så här :
Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter- tills rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills det svalnat / kallnat. Mixa slätt med stavmixer.
Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och varva / vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen.

Häll upp i en form och ställ kallt och frys in minst 5 timmar innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.