200 g digestivekex
100 g smält smör
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk råsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk
0,5 dl koncentrerad flädersaft
4 äggulor
0,5 dl färskpressad limesaft
2 askar jordgubbar
rivet limeskal
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, ca 24 cm.
2. Krossa kexen och blanda med smält smör, vaniljpulver, kanel och socker. Tryck ut i en pajform och grädda drygt 5 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Rör kondenserad mjölk, äggulor, fläder- och limesaft till en slät smet. Häll den i pajskalet och låt stå i kylen över natten.
4. Vid servering kvartar du jordgubbarna, toppar pajen och river över limeskal.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng