Krämig fläskfilegryta med champinjoner och soltorkade tomater

Ingredienser

600-700 g fläskfile
250 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 buljongtärning
4-5 st soltorkade tomater
Salt & peppar

Gör så här

1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan.

2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé.

3. Stek nu champinjonerna som du delat i mindre bitar (så om du själv föredrar dom). När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna.

4. Ta nu denna panna till en varm platta. Häll i grädden, creme fraichen, vitlöken och buljongtärningen. Låt puttra tills köttet känns klart. Serveras med bandpasta :) Smaklig måltid!

Betyg (4 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.