Krämig cheesecake med Oreo och Noblesse

Ingredienser

Ingredienser för 14
springform: ca 20-23 cm
Botten:
1 pkt Oreo Cookies (154 g)
100 g Marabou mjölkchoklad
Fyllning:
finrivet skal och saft från 2 citroner, ca 1 dl
600 g Philadelphia Classic Naturell
6 dl vispgrädde 40 %
2 dl strösocker
4 st gelatinblad
Chokladbräck:
100 g Marabou mjölkchoklad
2 Oreo Cookies
Dekor:
Marabou Noblesse Original
färska hallon

Gör så här

Botten:
Klä botten av en springform (ca 23 cm) med bakplåtspapper.
Mixa Oreo kakor i en matberedare.
Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Mixa sedan den smälta chokladen med Oreo-smulorna.
Tryck noga ut kaksmulorna i ett tunt lager i botten på formen. Se till att täcka kanterna, så att fyllningen inte läcker ut. (Tips: Fukta handen lite så fastnar inte smulorna lika lätt). Låt botten stelna i kylen medan du gör fyllningen.
2
Steg
Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i 4 dl kallt vatten i ca 5 min, och skaka sedan av vattnet. Finriv skalet från citronerna och pressa ner ca 1 dl citronsaft i ett decilitermått.
Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3-4 min. Ta sedan grädden från värmen och rör i gelatinbladen. Tillsätt citronsaft och citronskal under vispning. Vispa i ca 30 sek med en vanlig handvisp.
Tillsätt Philadelphiaosten i gräddblandningen, lite i taget, och vispa smeten slät.
Häll smeten i formen och ställ in i kylen. Låt stå orört i minst 8 timmar före servering.
3
Steg
Chokladbräck:
Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Bred ut chokladen med en slickepott i ett jämnt lager på en bakplåtspappersklädd skärbräda. Strö över hackade Oreos. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter. Bryt sedan i större bitar.
4
Steg
Innan servering:
Lossa cheesecaken genom att försiktigt skära längs insidan av formens kant. Ta bort formens botten och bakplåtspappret. Lägg över cheesecaken på ett tårtfat.
Dekorera tårtkanten med Noblesse, och toppen av tårtan med chokladbräck och färska bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.