Ingredienser för 14
springform: ca 20-23 cm
Botten:
1 pkt Oreo Cookies (154 g)
100 g Marabou mjölkchoklad
Fyllning:
finrivet skal och saft från 2 citroner, ca 1 dl
600 g Philadelphia Classic Naturell
6 dl vispgrädde 40 %
2 dl strösocker
4 st gelatinblad
Chokladbräck:
100 g Marabou mjölkchoklad
2 Oreo Cookies
Dekor:
Marabou Noblesse Original
färska hallon
Botten:
Klä botten av en springform (ca 23 cm) med bakplåtspapper.
Mixa Oreo kakor i en matberedare.
Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Mixa sedan den smälta chokladen med Oreo-smulorna.
Tryck noga ut kaksmulorna i ett tunt lager i botten på formen. Se till att täcka kanterna, så att fyllningen inte läcker ut. (Tips: Fukta handen lite så fastnar inte smulorna lika lätt). Låt botten stelna i kylen medan du gör fyllningen.
2
Steg
Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i 4 dl kallt vatten i ca 5 min, och skaka sedan av vattnet. Finriv skalet från citronerna och pressa ner ca 1 dl citronsaft i ett decilitermått.
Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3-4 min. Ta sedan grädden från värmen och rör i gelatinbladen. Tillsätt citronsaft och citronskal under vispning. Vispa i ca 30 sek med en vanlig handvisp.
Tillsätt Philadelphiaosten i gräddblandningen, lite i taget, och vispa smeten slät.
Häll smeten i formen och ställ in i kylen. Låt stå orört i minst 8 timmar före servering.
3
Steg
Chokladbräck:
Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Bred ut chokladen med en slickepott i ett jämnt lager på en bakplåtspappersklädd skärbräda. Strö över hackade Oreos. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter. Bryt sedan i större bitar.
4
Steg
Innan servering:
Lossa cheesecaken genom att försiktigt skära längs insidan av formens kant. Ta bort formens botten och bakplåtspappret. Lägg över cheesecaken på ett tårtfat.
Dekorera tårtkanten med Noblesse, och toppen av tårtan med chokladbräck och färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…