Placeholder

Krämig blomkålsgratäng med bacon

Ingredienser

1 blomkålshuvud
0,5 gul lök
2 pkt bacon
4 dl crème fraîche
1 dl grädde
2 msk röd pesto
salt
peppar
ca 1 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.

2. Skär blomkålshuvudet i lagom stora buketter. Koka dem i saltat vatten tills de är lagom mjuka men fortfarande har litet tuggmotstånd.

3. Finhacka löken och klipp baconet och fräs det tillsammans i en stekpanna tills baconet är klart och löken är glansig. Tillsätt grädde och crème fraîche till baconröran, låt det sjuda upp och småputtra någon minut. Smaka sedan av med salt, peppar och litet pesto.

4. Ta upp blomkålen och låt den täcka bottnen av en ugnssäker form. Häll över baconröran och riv rikligt med ost över. Gratinera ca 15 minuter tills ytan fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.