1 blomkålshuvud
0,5 gul lök
2 pkt bacon
4 dl crème fraîche
1 dl grädde
2 msk röd pesto
salt
peppar
ca 1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.
2. Skär blomkålshuvudet i lagom stora buketter. Koka dem i saltat vatten tills de är lagom mjuka men fortfarande har litet tuggmotstånd.
3. Finhacka löken och klipp baconet och fräs det tillsammans i en stekpanna tills baconet är klart och löken är glansig. Tillsätt grädde och crème fraîche till baconröran, låt det sjuda upp och småputtra någon minut. Smaka sedan av med salt, peppar och litet pesto.
4. Ta upp blomkålen och låt den täcka bottnen av en ugnssäker form. Häll över baconröran och riv rikligt med ost över. Gratinera ca 15 minuter tills ytan fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…