Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Ingredienser

3 dl

2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini eller majonnäs
1 tsk salt

Till garnering granatäppelkärnor
persilja till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.
Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.

2. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.

3. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.

Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.