3 dl
2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini eller majonnäs
1 tsk salt
Till garnering granatäppelkärnor
persilja till garnering
1. Sätt ugnen på 200°C.
Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.
2. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.
3. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.
Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Grillad lax / Källa ica.se
Pensla laxen med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla laxen över glöden på ett…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng