350 g torkad frukt
3 l äppeljuice eller -saft
2 - 3 dl socker
1,5 - 2 dl potatismjöl
2 dl vatten
1. Skölj frukten. Lägg den i det kalla vattnet och låt den sakta koka upp och därefter sjuda tills den är knappt färdigkokt. Tillsätt socker och smaka av.
2. Rör ut potatismjöl i kallt vatten till en redning och slå denna i en fin stråle ned i den sjudande krämen.
3. Rör försiktigt, så inte frukten rörs sönder. Låt krämen koka upp. Strö över litet socker innan krämen kyls.
10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk