Placeholder

Kräm på torkad frukt

Ingredienser

350 g torkad frukt
3 l äppeljuice eller -saft
2 - 3 dl socker
1,5 - 2 dl potatismjöl
2 dl vatten

Gör så här

1. Skölj frukten. Lägg den i det kalla vattnet och låt den sakta koka upp och därefter sjuda tills den är knappt färdigkokt. Tillsätt socker och smaka av.

2. Rör ut potatismjöl i kallt vatten till en redning och slå denna i en fin stråle ned i den sjudande krämen.

3. Rör försiktigt, så inte frukten rörs sönder. Låt krämen koka upp. Strö över litet socker innan krämen kyls.

10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.