Kräft och hummersoppa med tallegio

Ingredienser

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
handle
27 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
2/3 schalottenlök
2/3 msk tomatpuré
1 1/3 msk konjak
1 1/3 msk konc hummerfond
2 dl vispgrädde
1 1/3 dl torrt vitt vin
1 1/3 dl mjölk (3 %)
2/3 msk majsstärkelse (Maizena)
67 g taleggio-ost (italiensk kittost)
ev timjan till garnering
2/3 msk olivolja
1/3 tsk salt
2/3 krm peppar

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
Rör ihop mjölk och majsstärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
Skär osten i 6 bitar (för 6 port). Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.