Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012.
Ingredienser
Portioner: 4
handle
27 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
2/3 schalottenlök
2/3 msk tomatpuré
1 1/3 msk konjak
1 1/3 msk konc hummerfond
2 dl vispgrädde
1 1/3 dl torrt vitt vin
1 1/3 dl mjölk (3 %)
2/3 msk majsstärkelse (Maizena)
67 g taleggio-ost (italiensk kittost)
ev timjan till garnering
2/3 msk olivolja
1/3 tsk salt
2/3 krm peppar
Gör så här
Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
Rör ihop mjölk och majsstärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
Skär osten i 6 bitar (för 6 port). Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk