4 fläskkotletter
salt
vitpeppar
Tomatröra:
1 gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
0,5 tsk salt
0,5 tsk smulad basilika
0,5 tsk smulad oregano
2 msk vetemjöl
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Skala och hacka löken och fräs den i litet smör i en stekpanna. Tillsätt tomater och kryddor och låt röran puttra några minuter, så att litet av vätskan avdunstar.
3. Red av med mjölet utrört i litet kallt vatten. Låt allt koka 3 - 5 minuter. Röran bör vara ganska tjock.
4. Bryn kotletterna på båda sidor. Lägg dem på ugnssäkert fat, täck med tomatröran och strö över osten. Gratinera 10 - 15 minuter.
5. Servera med potatis och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng