4 fläskkotletter
salt
vitpeppar
Tomatröra:
1 gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
0,5 tsk salt
0,5 tsk smulad basilika
0,5 tsk smulad oregano
2 msk vetemjöl
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Skala och hacka löken och fräs den i litet smör i en stekpanna. Tillsätt tomater och kryddor och låt röran puttra några minuter, så att litet av vätskan avdunstar.
3. Red av med mjölet utrört i litet kallt vatten. Låt allt koka 3 - 5 minuter. Röran bör vara ganska tjock.
4. Bryn kotletterna på båda sidor. Lägg dem på ugnssäkert fat, täck med tomatröran och strö över osten. Gratinera 10 - 15 minuter.
5. Servera med potatis och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…