8 kotletter, med eller utan ben
smör
salt
peppar
ca 5 dl vatten eller mer
2 köttbuljongtärningar
1 - 2 burkar hela champinjoner
1 liten skivad purjolök
1 msk soya
2 msk sweet chilisås
1 - 2 dl vispgrädde
vetemjöl eller maizena till redning
1. Bryn kotletterna i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg kotletterna i en stekgryta och tillsätt vatten så det täcker kotletterna.
2. Tillsätt buljongtärningarna och låt koka under lock på svag värme. Ta upp kotletterna, låt buljongen vara kvar i grytan och tillsätt resterande ingredienser.
3. Red av med vetemjöl eller maizena, utrört i litet vatten, till önskad konsistens. Tillsätt sedan kotletterna igen och låt sjuda några minuter.
4. Servera med kokt potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng