2 benfria fläskkotletter
2 msk olja till stekning
salt
peppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk flytande honung
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
Servering:
jasminris och sallad
1. Strimla kotletterna, hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet tills det har fått fin färg. Salta och peppra.
2. Skala och strimla lök och vitlök och tillsätt till pannan. Låt fräsa ett par minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, paprikapulver och honung.
3. För att få den bästa smaken är det viktigt att du fräser tomatpuré och paprikapulver en stund så att alla smakerna kommer fram. Rör i pannan hela tiden så inget bränns vid.
4. Tillsätt crème fraîche och grädde. Låt koka ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med nykokt ris och sallad.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng